diashow16
  • Nederlands - nl-NL
  • English (United Kingdom)

Wie zijn wij

Anne-Marie:
Ze was nog geen zeven jaar toen Anne-Marie fanatiek begon met het rijden van pony’s. Zo fanatiek als ze is, kwam René er al snel achter dat ze over veel talent beschikt en besloot een stel goede pony’s voor haar te kopen. Haar talent werd beter zichtbaar voordat ze het wist werd ze een vaste waarde voor het Nederlandse team. Hier behaalde ze goede resultaten, meerdere malen won ze de eerste prijs in de hoogste klassen op de Limburgse- en Nederlandse kampioenschappen. Maar niet alleen nationaal ging het goed, ook op internationaal niveau liep het voorspoedig. Ze boekte vele successen bij de Pony’s, Junioren en Young riders. Op de Europese Kampioenschappen in Strömsholm te Zweden behaalde ze in 1999 de bronzen medaille met het Nederlandse team en individueel won ze de 6e plaats.
Hedendaags heeft Anne-Marie zich gespecialiseerd in het opleiden en begeleiden van jonge springpaarden. Door de intensieve en persoonlijke training laten de springpaarden hun kwaliteiten zien waardoor de klant met gemak met de springpaarden weg kan rijden. Ze worden met veel passie verzorgd en bereden waardoor de klant graag terugkeert voor toekomstige zaken.


Caroline:
Ook Caroline begon op zesjarige leeftijd fanatiek aan haar ponycarrière. Eerst bezocht ze de manege maar kreeg daarna al snel haar eigen pony. Caroline behaalde successen in de ponysport door meerdere malen Limburgs en Nederlands kampioen te worden. Op twaalfjarige leeftijd reed ze al haar eerste internationale concours en bezocht ze samen met haar zus vele grote concoursen in het binnen- en buitenland. In 2000 behaalde ze twee maal een bronzen medailles met het Nederlandse team en individueel in Hagen te Duitsland. Bij de Junioren won ze in Lummen (2004) en Welkenraedt (2004) 2 maal de Grote Prijs. In 2006 mocht ze deelnemen bij de Young Riders op het Europees Kampioenschap in het Olympische stadion van Athene.
Momenteel rijd Caroline nog mee bij de senioren op nationaal en internationaal niveau. Het opleiden en verkopen van goede springpaarden was haar belangrijkste taak binnen ‘Stal de Leygraaf’.
Al enkele jaren heeft Caroline een relatie met Pieter Devos. Een zeer bekend persoon binnen de internationale paardensport. Zij hebben in 2011 besloten te gaan samenwonen in Bekkevoort te België (www.devos-stables.com). Caroline zal vanaf oktober 2011 niet meer werkzaam zijn in Swolgen maar blijft een nauwe samenwerking houden en zal ook in de toekomst voor ‘Stal de Leygraaf’ paarden uit blijven brengen.


René Poels
René Poels werd geboren in 1952 in een familie waar paardensport met de paplepel ingegoten werd. Hij was al vroeg actief in de paardensport en ging met vader Ger Poels al veel handelen met jonge springpaarden. Toen hij zijn vrouw Nelly leerde kennen besloten ze samen het melkveebedrijf over te nemen. Op dat moment besloot hij zijn grote hobby te stoppen. Toen echter zijn twee dochters begonnen met ponyrijden, kreeg hij het gevoel weer te pakken en begon aan een nieuw succesvol tijdperk in de pony’s en paarden. Zo is ‘Stal de Leygraaf’ hobbymatig uitgegroeid tot een ware handelsstal met ambitie.